A népi iparművészettel kapcsolatos állami feladatok ellátásával 2004 óta a kormány a Hagyományok Házát ruházta fel.  Ennek a feladatkörnek egyik legfontosabb eleme a műbírálati tevékenység. A Hagyományok Háza nagy hangsúlyt fektetett ennek megújítására, arra, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően olyan, népművészet által ihletett tárgyak készüljenek, melyek tükrözik a Kárpát-medence tárgyi népművészeti hagyományainak örökségét, de egyben mai, ma használható, a mai környezet és viseletkultúrába szervesen illeszkedő, a ma embere által szerethető alkotások szülessenek. Kézműves mestereink – mint kreatív alkotó emberek – folyamatosan munkálkodnak a megújulás lehetséges formáin, és erre nem csak az alkotói belső igény, a pályázatok kihívásai, és a piac is ösztönzi őket. E folyamatokat látva és felismerve a Hagyományok Háza szakmai munkatársai a zsűri szakembereivel egyetértve a rendeletet kibővítették a modern tárgyak kategóriájának elfogadásával, megfogalmazásával. (31/2011.(III.17.) Kormányrendelet a népi iparművészettel kapcsolatos állami feladatokról).

Ennek a folyamatnak, ezeknek a változásoknak a népszerűsítését szolgálja a PÁVA védjegy megújítása is, melyre ebben az évben került sor.

A Hagyományok Háza a Népművészeti Egyesületek Szövetségével karöltve nagyon fontosnak tartja  hogy a mai globalizált, szabad piaci világban a vásárló számára legyen olyan értékmérő jel, védjegy, mely eligazítja, segíti őt az igazi, hiteles népművészeti termékek megtalálásában.

Ezt a célt szolgálja a honlap, hogy Ön is megtalálhassa az Önnek legjobban tetsző hiteles alkotást, és a védjegyes termékek megvásárlásával nem csupán értékes tárgyat vásárol, de egyben támogatja a hazai népi iparművészeket is!

Köszönjük!